دانشگاه MIT در گزارشی به مهر خبر داد: محققان همواره بر این عقیده هستند که آگاهی از قدرت یک توفان شدید دریایی پیش از آنکه به خشکی برسد تا حد زیادی می تواند به کاهش خسارات مالی و جانی کمک کند.
در حال حاضر برای تخمین شدت توفانهای شدید تنها راه استفاده از هواپیماهای ویژه برای برآورد سرعت توفان است که هر بار پرواز این هواپیماها هزینه سنگین 50 هزار دلار را در بر دارد. اکنون محققان دانشگاه MIT معتقدند تکنیک ارزانتری برای این منظور ارائه کرده اند.
نیکولاس مارکیس از اساتید مهندسی مکانیک و اقیانوس شناسی و همچنین مدیر آزمایشگاه حسگرهای کنترل از راه دور زیردریایی دانشگاه MIT در تلاشی بی سابقه با قرار دادن میکروفونهای جدید زیرآبی (که همچون حسگر صوتی عمل می کند) در اعماق آب دریاها و اقیانوسها و در مسیر اصلی جریان تندبادهای دریایی امکان تشخیص سرعت و شدت تندبادها را بر اساس سنجش صدای آنها فراهم کرده است.
وی دریافته است فرآیند گرد و استوانه ای شدن آب و وزش شدید و مخرب آن صدای خاصی تولید می کند که شدت آن نشانه مستقیمی از قدرت تخریبی آن دارد.
این محقق برای سنجش درستی تکنیکی که ارائه کرده است میکروفونهای ویژه یاد شده را در اعماق آب و در مسیر یکی از توفانهای شدید دریایی قرار داد و در همان حال با استفاده از کنترل کننده های هوایی (در هواپیما) شدت و سرعت تخریبی همان توفان را زیر نظر داشت.
بررسیهای تطبیقی وی حاکی از برابر بودن نتایج به دست آمده از دو تکنیک بوده است حال آنکه استفاده از حسگرهای زیردریایی فرآیندی ارزان قیمت تر است.
نظر شما